Nieuws

Pitching workshop voor startups.be

Startups.be brengt de juiste mensen in de Belgische ondernemersecossyteem bij elkaar. Zo helpen ze tech-ondernemers successen te bereiken door ze in contact te brengen met de meest geschikte leveranciers, partners, klanten en investeerders.

Op 17 september 2014 organiseerde startups.be een dag rond Service Design om startups voor te bereiden op hun bezoek aan enerzijds de Web Summit in Dublin en anderzijds het Webit Congres in Istanbul.

In het kader daarvan deden ze beroep op Kapitein Goesting om een namiddagworkshop te hosten rond network pitching: hoe zet ik kort maar duidelijk de waarde van m’n idee of bedrijf in de verf bij m’n gesprekspartner.

Aan de hand van praktische tips en voldoende tijd, begeleiding én oefening om de eigen pitches scherp te krijgen werkten een 20-tal ondernemers een namiddag intensief aan misschien wel het belangrijkste aspect van hun bedrijf: anderen overtuigen van hun idee.

Improworkshops in Lommel

improlommelHet najaar van 2014 geeft Kapitein Goesting opnieuw improvisatietheaterworkshop in het Huis van de Mens in Lommel.

Op woensdagavonden

  • 12 november
  • 19 november
  • 26 november
  • 3 december
  • 10 december
  • 17 december

telkens vanaf 19u aan € 60 totale deelnameprijs.

Interesse? Laat dan zeker iets weten aan Loes Jansen op +32486763922 of loes.jansen@gmail.com!

Impromusical galore!

Het gaat goed met de impromusicalinitiatieven in België en Nederland. Op deze moment wordt beroep gedaan op Kapitein Goesting om, veelal in samenwerking met de fantastische Laura Doorneweerd verschillende groepen te ondersteunen in hun impromusicalambities. Kapitein Goesting staat hier steeds in voor het muzikale en zangaspect van het musicalgebeuren.

musical

Zo waren we met Laura aan de slag op het Hi5 Improfessioneelweekend in Luyksgestel, coachen we samen de kersverse groep VerZINGsels uit Beringen en gaan we binnenkort aan de slag bij een Utrechts impromusicalinitiatief.

Oh ja, en in november komt Caque uit Gent nog aan de beurt en vanaf januari trainen we Effe Belle uit Apeldoorn. Allemaal in muzikale improvisatie. Er gaat wat afgezongen worden in improviserend België en Nederland binnenkort!

Uri Alon: Why truly innovative science demands a leap into the unknown

In deze mooie TED Talk vertelt Uri Alon over het proces achter wetenschappelijk onderzoek. Meerbepaald haalt ie aan dat in de studies er steeds alleen maar gekeken wordt naar het resultaat. En nooit naar het proces.

Nu was Uri in zijn studententijd niet enkel bezig met fysica, maar ook met improvisatietheater.

Hij maakt er een mooie analogie mee: net als bij wetenschappelijk onderzoek, moet je bij improvisatietheater in het onbekende duiken. Het grote verschil, aldus Uri, is dat men u bij improvisatie van dag één duidelijk maakt wat er gaat gebeuren: je gaat grandioos falen en je moet dat gevoel gaan omarmen.

Later in zijn academische carrière, heeft hij nog vaak gebruik gemaakt van deze lessen.

MC’en op Bizcamp #11

bizcamp logoAl sinds de eerste editie van Bizcamp (de un-conference voor en door ondernemers) is Kapitein Goesting een vaste waarde op het toneel. We houden de flow van de avond gaande, leiden de elevator-pitches in en zorgen ervoor dat elke spreker zich aan zijn tijd houdt. Dat allemaal in het Engels en ondertussen voor de 11de keer!

Pitching workshops voor Bryo Leuven

Afgelopen weekend (24 mei 2014) zat Kapitein Goesting een hele voormiddag in Leuven om jonge, startende Bryo ondernemers te helpen bij het uitwerken van hun pitch. Nooit meer met een mond vol tanden staan bij de vraag `En? Waar zijt gij mee bezig?’.

Blij te lezen dat de deelnemers het konden smaken:

Pitch coaching op Stad van de Ideeën

Zaterdag 17 mei 2014 zal Kapitein Goesting voor FlandersDC een 6-tal startende ondernemers individueel begeleiden ter voorbereiding van hun pitch. Dit gebeurt in het kader van Leuven, Stad van de Ideeën.

stadvandenideeen

Improvisatietrainingen voor deMens.nu te Lommel

vrijzinniglimburgVoor de vrijzinnige organisatie deMens.nu geeft Kapitein Goesting in april/mei 2014 een initiatiereeks theater uit het niets te Lommel. Meer informatie hiervover vind je op hun website. Het is ondertussen te laat om je in te schrijven, maar wie weet komt er een vervolg. Eindelijk een improvisatieaanbod in Noord-Limburg!

 

Hello world!

Kapitein Goesting is heel erg trots om eindelijk ook online aanwezig te zijn!
Online Reputation

Top