Referenties

Bedrijven en Organisaties

Sinds 2007 organiseert Kapitein Goesting workshops en voorstellingen voor bedrijven en organisaties voor allerlei gelegenheden. Hieronder vindt u een select aantal cases.

Across Group Voor de Across Group werkte Kapitein Goesting mee aan een reeks parallelle workshops voor het volledige, meertalige personeelsbestand van de groep afgesloten met een voorstelling voorafgaand aan een heerlijk diner.

Velocitas Ook Velocitas uit Antwerpen deed beroep op Kapitein Goesting om het personeel te belonen met een workshop en voorstelling op maat voor alle medewerkers.

KULeuven KULeuven deed al verschillende malen beroep op Kapitein Goesting om workshops te verzorgen om het ijs te breken bij personeel en studenten aan het begin van het academiejaar, bij de ontvangst van internationale bezoekers of voor de start van een nieuwe werkgroep.

ING Voor ING werd Kapitein Goesting ingeschakeld om een deel van het personeel van de bank te bedanken voor de uitmuntende dienstverlening gedurende een afgesloten periode met korte thematische voorstellingen op de werkvloer.

FlandersDC FlandersDC doet regelmatig beroep op Kapitein Goesting voor inspirerende talks om mensen tot ondernemen aan te zetten, pitching workshops om mensen hun idee beter te leren verpakken en sprekerscoaching om de kwaliteit van hun grootste events te kunnen garanderen.

Sylvester ProductionsVoor dit productiehuis organiseerde Kapitein Goesting een heel interactieve workshop om het creatief denken te stimuleren op hun jaarlijks brainstormweekend.

VlaanderenKapitein Goesting begeleidde brainstormsessies voor elke Vlaamse provincie voor onder meer de afdelingen vrijwilligerswerk.

PeugeotIn onderaanneming van Euroconsulting verzorgde Kapitein Goesting verschillende workshops voor de Peugeot concessiehouders in het kader van een strategisch plan om het serviceniveau te verbeteren.

swiftIn het kader van de opleiding en integratie van nieuwe rekruten wereldwijd (Europa, USA, Azië en Afrika) werkt Kapitein Goesting aan de hand van Engelstalige workshops rond kennismaking, de universele taal en verhalen bouwen met een groep van jonge mensen. Hiermee trainen we vaardigheden in communicatie, assertiviteit en actief luisteren in een creatief kader zodat toekomstige samenwerkingen tussen deze high potentials, ook op afstand, tot grotere successen zullen leiden.

DUBO LimburgAl verschillende jaren bezorgt Kapitein Goesting betrouwbare en kwaliteitsvolle acteurs en animatoren voor acties en campagnes van Duurzaam Bouwen Limburg, dé gespreks- en (plan-)adviespartner wat betreft duurzaam bouwen en wonen.

MaterialiseMaterialise deed beroep op Kapitein Goesting voor een personeelsuitstap met meerwaarde. Voor het internationaal business development team bleek een Engelstalige improworkshop voor deze extraverte groep de ideale manier te zijn om even de zinnen te verzetten.

OrganiKapitein Goesting mocht met het hele personeelsbestand van Organi, inclusief partners, een hele dag aan de slag om aan de hand van improvisatieoefeningen een gezellige tijd te combineren met een aangename manier om elkaar beter te leren kennen en begrijpen.

SOS KinderdorpenSOS Kinderdorpen België was op zoek naar een leuke team building, maar met een duidelijke focus op de verbetering van de interne communicatie binnen hun meertalig en multidisciplinair team.

Sprekerscoaching

Kapitein Goesting had al de eer om — onder meer — de volgende mensen te begeleiding richting een publieke talk:

 • Bruno Van Gils (Café Costume)
 • Dirk Wynants (Extremis)
 • Valentijn Destoop (Little Miss Robot)
 • Nico Van de Velde (Hotel Hungaria)
 • Tony Le Duc (Minestrone)

Improvisatieworkshops

Al erg veel groepen uit België en Nederland deden beroep op Kapitein Goesting voor een of meerdere improvisatietrainingen. Een greep hieruit:

 • BorRris (Brussel, NL)
 • FBIA (Brussel, FR)
 • Goesthink! (Geel, langlopende reeks van 50+ workshops!)
 • De Jonge Woudlopers (Utrecht, gespecialiseerde muzikale workshop)
 • Improfessioneel (Den Haag)
 • Kroket (Antwerpen)
 • Totdat De Dom Valt (Utrecht)
 • De Legendariërs (Utrecht)
 • Caque (Gent)
 • VerZINGsels (Beringen)
 • Effe Bellen (Apeldoorn)
 • Kabloeng! (Leuven)
 • Dakduifjes (Utrecht)
 • Kâttekwoad (Utrecht)
 • Beluga’s (Leuven)
 • Mo[NU]menten (Westerlo)

Samenwerkingen

Kapitein Goesting heeft goede relaties met collega’s in de sector. Regelmatig worden langs beide kanten samenwerkingen opgezet met de volgende sectorgenoten:
SwiepInspinazieLa Muse GueuleBILTilburg Tigers

Lidmaatschappen

Trickle

Trickle

Kapitein Goesting is 33% van het Belgisch improgezelschap Trickle dat verschillende keren per maand voorstellingen verzorgt, onder meer matineevoorstellingen op het prachtige Sint-Jansberg kasteelklooster. Twee acteurs, steeds met extra gastspeler en muzikanten ontdekken telkens een nieuw verhaal op basis van input van het publiek.

De Legendariërs

De LegendariërsVan april 2013 tot april 2016 maakte Kapitein Goesting deel uit van De Legendariërs, een improcollectief van vergevorderde improvisatoren die maandelijks in Utrecht verzamelen voor gespecialiseerde workshops en trainingen.

Kabloeng!

Kabloeng!Kapitein Goesting was jarenlang trekkend lid van het Leuvens improvisatiegezelschap Kabloeng! vzw als organistor, speler, pianist en bestuurder.